Quantum Day 2024

Kdy

26. 6. 2024

Kde

Národní technická knihovna
Ballingův sál

Technická 6, Praha 6

Rezervace

Registrace

Kategorie

Konference

Otevíráme brány do fascinujícího světa kvantových technologií, kde se spojuje věda, vládní organizace, průmysl a inovace. Připojte se k nám na druhý ročník konference Quantum Day!

Můžete těšit na příspěvky zahraničních startupů, které se podělí o své příběhy a zkušenosti, představí nám své úspěchy a výzvy, které budou cennou inspirací pro lokální startupové záměry. Samozřejmě nebudou chybět ani zástupci ze strany investorů. O novinky v oblasti kvantových technologií nebude nouze – od úspěchů z lokálního prostředí po nadnárodní pohled na kvantové technologie. Kvantové počítače, senzorika, komunikace anebo kvantová bezpečnost se budou prolínat celým programem.

  • Quantum Day otevírá téma využití kvantových technologií pro řešení reálných problémů, poskytuje platformu pro diskuzi a spolupráci mezi výzkumnou komunitou, průmyslem a vládními organizacemi.
  • Letošnímu Quantum Day předchází International Quantum Hackathon, který se koná pod záštitou ČVUT. Vítězové kvantového hackathonu a jejich inovativní řešení budou vyhlášeni přímo na podiu během akce.

Program

Druhý ročník Quantum Day je plný novinek! Odhalíme vám, jak ČVUT naplno vstupuje do éry kvantového počítání s IBM a otevírá nové horizonty pro českou výzkumnou komunitu. Setkání nových myšlenek, přístupů a praktické tipy od odborníků z průmyslu a výzkumu – to všechno a mnohem víc na Quantum Day 2024!

Detailní program konference brzy zveřejníme.

Témata, na která se můžete těšit v rámci agendy

  • Nejmodernější trendy kvantového světa
  • Představení Czechinvest & Start-up Quantum programů
  • Ohlédnutí za uplynulým rokem – připojení ČVUT k IBM Quantum
  • Vývoj kvantového počítání, senzoriky, komunikace a bezpečnosti
  • Praktické vstupy odborníků z firem, start-upů a výzkumu
  • Vyhlášení výsledků Quantum hackathonu 2024

Organizátoři

Quantum Hackathon je pořádán pod záštitou doc. RNDr. Vojtěcha Petráčka, CSc., rektora Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT). Za ČVUT jsou organizátory Fakulta informačních technologií a Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská.

Sponzoři

Za podpory

Tato akce je realizována v rámci projektu Podpora podnikavosti, který je součástí Národního plánu obnovy, komponenty 1.4 Digitální ekonomika a společnost, inovativní start-upy a nové technologie, financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Kontakty

 

 

 

Za obsah stránky zodpovídá: Bc. Veronika Dvořáková