Ing. Tomáš Nováček

Doktorand

Na střední škole váhal mezi studiem žurnalistiky a informatikou. Když zjistil, že v životě novináře není stále vše zalito sluncem, jeho směr byl jasný. Pak už stačilo jen zvolit mezi osvědčeným FEL nebo nově vzniklým FIT. Vybral si nás. A tak svět žurnalistky přišel o možného nositele Pulitzerovy ceny a FEL o nadšeného studenta zpestřujícího život fakulty v tom nejlepším smyslu.

„Myslím, že neexistuje škola, která by byla tak otevřená různým nápadům studentů. Líbí se mi, že fakulta má mladého ducha, není to místo, kam si lidi chodí jen odsedět svých 6 hodin denně.“

O jeho volbě tehdy rozhodlo praktické zaměření fakulty. O to víc ho pak potěšilo, že si své znalosti mohl testovat na reálných projektech. Jeho nápady nekončily na dně šuplíku, ale žijí dál svým životem.

Momentálně míří k titulu Ph.D. Uplatnění našel ve firmě, která se zabývá virtuální realitou. Pro studenty organizuje bakalářské i magisterské úvodní soustředění a přispívá do fakultního časopisu Buď FIT. Je spoluautor nové vědní oblasti Apakrychle.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.