Ing. Jana Moudrá

Absolventka

Jana si již od dětství hrála s počítačem a zajímal ji svět IT a webu, kdy si pro hru The Sims tvořila vlastní 3D modely oblečení a ty dávala ke stažení na webové stránky, které si sama tvořila. Osud tomu tak chtěl, a po studiu filmařiny na průmyslové škole, se dostala na ČVUT, kde ji svět IT a zejména programování naprosto pohltil a stal se její vášní.

„Na FITu se mi líbilo, že mimo teoretického studia jsme si vše museli vyzkoušet prakticky. To nám dalo možnost získat spoustu zkušeností v návrhu a psaní kódu, a byli jsme tak dobře připraveni po škole nastoupit do praxe.“

Během magisterského studia spoluzaložila v podnikatelském inkubátoru ČVUT s Tomášem Jukinem softwarovou agenturu Juicymo, kde již více než 10 let vytváří software na míru pro klienty, a to od mobilních aplikací po komplexní systémy.

Jana též přednášela či organizovala vývojářské konference. Několik let se věnovala vývoji open-source knihovny propojující webový Dart a Firebase, a po dobu 4 let byla držitelkou ocenění Google Developer Expert v oblasti webových technologií (Dart) a Firebase. Byla také zařazena do žebříčku Top Ženy Česka v letech 2017 a 2018 v kategorii byznys podnikatelka. Na své studium na FIT ráda vzpomíná a může ho určitě doporučit každému, koho zajímá svět IT.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.