Jakub Baierl se 13 let věnoval studiu klasického a jazzového piana v hudební škole a na FIT ČVUT vystudoval magisterskou specializaci Webové inženýrství. Vztah k hudbě má Jakub odmalička, protože pochází z hudební rodiny, kde všichni umí na něco hrát. Technické vzdělání si vybral, protože jeho rodiče vystudovali Matfyz, a tak ho kromě hraní na hudební nástroje vedli také k matematice. Jakub tak propojil své znalosti IT a hudební nadání a přišel na to, jak využít IT pro tvorbu hudby. O své tvorbě se rozpovídal ve fakultním podcastu Jedničky a Nuly v dílu Jak se dá IT využít k tvorbě hudby.

„V dnešní době se nedá vyhnout tomu, že se hudba tvoří i na počítači. Takže i minimální znalosti IT vám mohou otevřít škálu možností, čemu se věnovat.“

Jakub je mimo jiné autorem znělky k fakultnímu podcastu Jedničky a Nuly a zakladatelem hudební skupiny Méta Monde. Zároveň je hudebníkem vystupujícím pod pseudonymem BARIEL a člen hudebního uskupení techno Djs a producentů YOGA Kolektiv. Jakub také skládá hudbu a znělky do krátkých filmů, her a podcastů.

Za roky strávené studiem na FIT je neskutečně vděčný, přestože studium zde pro něj bylo extrémně náročné. Ale protože vystudoval jazykové gymnázium a byl zvyklý se pořád učit, tak to nakonec nějak šlo. Studium na FIT ho naučilo, že se dají zvládnout i věci, které se na první pohled zdají naprosto nezvládnutelné.

V současnosti je team leader webového vývoje v Ackee, kde pracuje už od roku 2014. Zajímá se hlavně o frontendové technologie točící se kolem Reactu, Typescriptu a Nextu. Jakub také přednášel na mnoha meetupech včetně Frontendisti.cz nebo PragueJS. Na okraj je přední fanoušek Web3 technologií. 

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.