Ing. David Pokorný

Projects

Design, programming and verification of embedded systems

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Code
SGS20/211/OHK3/3T/18
Period
2020 - 2022
Description
The project deals with the digital design focused on embedded systems. It will cover the study of the latest trends in technologies and their use in mission-critical applications. The design of such systems must take into account not only functionality but also other constraints; they must meet the required levels of reliability, security, attack resistance, size, power consumption, and real-time guarantees. Therefore, we will use new methods, algorithms and design tools (EDA tools) to find, design and modify suitable models that will allow to test, predict and formally verify the required functions and behavior of the system.

Design, programming and verification of intelligent embedded systems

Program
Studentská grantová soutěž ČVUT
Code
SGS23/208/OHK3/3T/18
Period
2023 - 2025
Description
The project deals with digital design focused on so-called intelligent embedded systems. It focuses on studying the latest trends in technology and their use, especially in so-called "mission-critical" applications, where it uses artificial inteligence (e.g. neural networks) and approximate computing. The design of such systems must consider requirements not only for functionality but also for other limiting conditions: reliability, safety, security, resistance to attacks, size, consumption, and real-time guarantees. Therefore, we will use new methods, algorithms, and design tools (EDA tools) and search, design, and modify suitable models that will allow testing, predicting, and formally verifying the required functions and behavior of the system.

Prague Embedded Systems Workshop 2022

Program
Studentská vědecká konference ČVUT
Code
SVK 55/22/F8
Period
2022
Description
Prague Embedded Systems Workshop (PESW 2022) bude jubilejním desátým ročníkem akce přednostně určené pro studenty (doktorandy, magisterské a bakalářské studenty) z České republiky, EU i mimo EU. Hlavní náplní a cílem jsou ústní prezentace a poskytnutí velkého prostoru pro diskuse o nejnovějších (třeba i rozpracovaných) výzkumných výsledcích i realizačních výstupech v oblasti, která má vztah k návrhu a aplikaci vestavných systémů, a to k jejich realizaci, verifikaci, syntéze, testovatelnosti a bezpečnosti. Ohlasy minulých ročníků byly a jsou jednoznačně kladné, přestože PESW 2020 proběhl viruálně a PESW 2021 měl některé příspěvky prezentované on-line. Přesto z principu hlavního cíle se budeme přednostně snažit zorganizovat PESW 2022 opět naživo. Hlavním organizátorem je katedra číslicového návrhu FITu, zejména členové výzkumné skupiny "Digital Design & Dependability Research Group" (http://ddd.fit.cvut.cz/), a to hlavně studenti, kteří pracují na svých doktorských, diplomových nebo bakalářských pracích. Se svými dílčími i finálními výsledky se mohou na PESW pochlubit v mezinárodním měřítku, a to buď formou ústní prezentace nebo na posterové soutěži, viz níže. Každý ročník aktualizujeme mezinárodní programový výbor, získáváme významné odborníky a jejich studenty. Akce nabývá stále větší prestiže i v mezinárodním měřítku. Počítáme opět s účastí zástupců z universit (Tel Aviv - Izrael, Leicester - UK, Montpellier, Lyon, Grenoble - Francie, Řím, Pavia - Itálie, Leuven - Belgie, Zelená Gora - Polsko, Talinn - Estonsko, San Diego - US, FIIT Bratislava - Slovensko, VUT, ZČU a i další university z Česka) i firem (např. EaToN, ASICentrum, CESNET, ESET, STMicroelectronics aj.). Počítáme samozřejmě s účastí studentů z ČVUT, z FELu, FITu, FJFI, FD a pracujeme na propagaci pro získání studentů a odborníků z dalších pracovišť z ČR i SR. Členové programového výboru mají za povinnost propagaci akce po celý rok na mezinárodních i vnitrostátních fórech. Vzhledem k mezinárodní úča