Ing. Barbora Červenková

Absolventka

Bára se na FIT ČVUT dostala vlastně náhodou. Po vystudování loutkařiny se nedostala ani na DAMU na režii ani na architekturu a náhodou se zrovna otevíral FIT. Tak si řekla, že to zkusí a že se tam aspoň něco naučí o počítačích. Vystudovala magisterskou specializaci Webové a softwarové inženýrství, a tak se z ní stal nadšený ajťák.

„Ještě na fakultě jsme společně s dalšími spolužáky založili náš fiťácky specifický Seznamovák pro prváky, jehož štafetu přebírají další a další studenti, z čehož mám upřímnou radost.“

Bářina absolventská kariéra ji zavedla do vod programování Big Data (mimo jiné pracovala také v Seznamu na Fulltextu) a i do mobilního vývoje. Jedna z největších zkušeností byla určitě také práce v Singapuru. Už od roku 2016 se také podílí na projektu CF Hero, což je mobilní aplikace, která má za cíl pomoci mladým lidem s cystickou fibrózou.  V roce 2021 se rozhodla spojit své vášně pro programování, budování nových projektů a cvičení jógy do jedné a vytvořila platformu Zenamu – rezervační a platební systém sloužící jako doplněk všem studiím i samostatným lektorům jógy, pilates, tance a dalších skupinových cvičení.

FIT je pro Báru milovaná Alma Mater a nedá na ni dopustit. Na fakultě potkala spoustu skvělých lidí, naučila se tam o informatice prakticky z 0 na 100 a doteď z nabytých vědomostí čerpá, i z té proklínané matematiky.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.