Už odmala se šťoural v počítačích a zkoumal různé součástky. Postupně se od HW dostal k SW a začal se zajímat o web a programování. Na gymnáziu se zúčastnil soutěže SOČ v oboru Informatika a dostal se do republikového kola (obsahem jeho odborné práce byla tvorba výukového nástroje na procvičení základních dovedností pro malé děti). To mu usnadnilo vstup na FIT v podobě prominutých přijímaček. Na ČVUT chtěl studovat už odmala, a proto pro něj byl FIT od začátku jasnou volbou pro vysokoškolské studium.

Vystudoval počítačovou grafiku na bakaláři, ale během studia ho zajímaly i specializace webové inženýrství a softwarové inženýrství.

„Studium na FIT pro mě představovalo velkou výzvu. Byla to velká facka i přesto, že mě na gymplu bavila matika a o IT jsem se zajímal už delší dobu. V jednu chvíli mé studium doslova viselo na vlásku. To byl zlomový moment. Poté jsem dostal své první prospěchové stipendium, začal jsem být mnohem víc zodpovědnější a dravější a nakonec odstátnicoval s áčkama. Takže ve zkratce – studium na FIT mě změnilo.“

Na fakultě oceňuje přístup vyučujících. Jejich ochota pomoci studentům v případě studentových problémů je něco, co na FIT vždycky obdivoval.

Momentálně pracuje pro Generali Českou pojišťovnu, kde pomáhá s rozvojem AI/ML (Artificial Intelligence/Machine Learning). Také stále dobrovolně pracuje pro neziskovou organizaci Czech-American TV, kde pomáhá s rozvojem webu, jeho automatizací a vylepšováním různých procesů. Za tuto spolupráci také obdržel ocenění pro nejlepšího webmastera.
 
Původně chtěl programovat počítačové hry, ale postupem času mu došlo, že by tím nikomu nepomohl. Tudíž se zaměřil na mnohem vyšší cíle – usnadnit člověku jeho každodenní život, automatizovat opakující se nudné činnosti nebo třeba propagovat ČR a její hudbu v zahraničí.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.