Ing. Martin Pelant

Absolvent

Již od střední školy ho bavilo pracovat s počítači a zkoušet nové technologie. Když se dozvěděl, že se bude otevírat nová fakulta IT na ČVUT, byla to pro něj jasná volba. Během ročního studijního pobytu v USA, který ČVUT nabízí, se na konferenci Google I/O 2012 zapsal do programu Glass Explorer. Díky tomu se stal úplně prvním vlastníkem brýlí pro rozšířenou realitu Google Glass v ČR. Martin na FIT ČVUT dokončil magisterské studium v oboru Softwarové inženýrství.

„Velice si cením možnosti studijního pobytu v zahraničí. Díky studiu na FIT jsem si odnesl spoustu kontaktů, přátelství a zkušeností. Seznámil jsem se s technologiemi, ke kterým bych se jinak nedostal.“

Ještě během studia začal pracovat jako Android vývojář v české společnosti eMan. Podílel se na vývoji řady oceněných aplikací, jako jsou například Horská služba, Bohemia Energy nebo dTest. Od roku 2015 pracuje ve Facebooku, momentálně v oddělení AR/VR, patří tak k několika málo Čechům, kterým se podařilo úspěšně projít náročným náborovým procesem a stát se členem vývojářského týmu ve Facebooku.

Za obsah stránky zodpovídá: Ing. Zdeněk Muzikář, CSc.